Blog

30. Mar 2017

Tri dni v znamení špargle

V dňoch 27. – 29. apríla 2017, vyrastú na Primaciálnom námestí štyri otvorené stánky pagodového typu, v ktorých budú kuchári počas troch Šparľových dní pripravovať to najlepšie, čo chutí s hlavnou ingredienciou tejto sezóny. 

 

Na podujatí Bratislava Culinary days, ktoré má už 6-ročnú tradíciu, oceňujú návštevníci regionálne špeciality, ktoré majú priaznivý pomer ceny a kvality.  Ak si kúpite voucher podľa uváženia (polievka od 2 eur, risotto do 6 eur, steak do 10 eur), denne od 11:00h do 22:00h budete môcť ochutnať regionálnu, sezónnu a čerstvú kuchyňu  - špeciality ako špargľový krém, varenú bielu špargľu so sauce Hollandaise či Risotto s grilovanou zelenou špargľou.  Milovníci rýb dostanú príležitosť ochutnať kombináciu sumčeka afrického so špargľou a na svoje si prídu aj vinári. Lokálpatrioti ocenia, že suroviny sú kvalitné slovenské a víno, ktoré k tomu podujatiu tiež neodmysliteľne patrí, je tiež z Modry. A uspokojení budú aj zástancovia zdravej stravy, veď biela špargľa obsahuje takmer 93 percent vody, minimum sacharidov a takmer žiadny tuk a zelená špargľa je zas mimoriadne bohatá na vitamíny A a C, obsahuje tiež soli kália a amid kyseliny asparágovej.

A ak vám nejaký recept výnimočne zachutí, nájdete ho na stránke www.culinarydays.sk. 

späť
© 2014 Sharkam VIP Catering s.r.o.