Blog

31. May 2017

Leto je za rohom, vyskúšajte tento skvelý recept z jahňaciny

Potešte Vás a Vašich priateľov gurmánskym zážitkom v podobe jahňacieho ragout s jahodami a pomorančom s hrozienkovo-šafránovou ryžou

Viac
19. May 2017

Základný kameň SKY PARK RESIDENCE by Zaha Hadid

Viac
03. Apr 2017

Recept na jarnú klasiku - špargľové risotto

Vyskúšajte recept na skvelé risotto s bielou a zelenou špargľou od nášho šéfkuchára Andreja Brunu. 

Viac
30. Mar 2017

Tri dni v znamení špargle

V dňoch 27. – 29. apríla 2017, vyrastú na Primaciálnom námestí štyri otvorené stánky pagodového typu, v ktorých budú kuchári počas troch Šparľových dní pripravovať to najlepšie, čo chutí s hlavnou ingredienciou tejto sezóny. 

 

Viac
16. Mar 2017

ŠKODA KODIAK UVÁDZANIE NA TRH

V marci sme caterovali pre klienta SKODA auto Slovensko s.r.o., jeho VIP event pri príležitosti uvádzania jeho nového vozidla SKODA KODIAK – „obnovte spojenie s prírodou“

Viac
07. Mar 2017

Doprajte jarný refresh aj Vášmu domovu

Počasie vonku už pomaly pripomína jar a preto je na čase vymeniť zimnú náladu a dokorácie za tie jarné. My Vám ponúkame pár inšpirácií, ktoré vo Vašom domove zaručene vykúzlia závan sviežosti – koniec koncov o tom JAR je.

Pre toto ročné obdobie sú typické najmä výrazné a veselé farby – žltá, zelená, modrá, oranžová, ružová a to buď do oka bijúce odtiene alebo jemné pastelové. Úplným hitom sa stáva zelenomodrá či tyrkysová v kombinácii práve so žltou farbou. 

Viac
23. Feb 2017

Svadobné trendy na rok 2017

Každá budúca nevesta by mala vedieť, aké svadobné trendy sú určené na tento rok. Niektorí by si mysleli, že na plánovanie svadby a sledovanie trendov je celkom priskoro. Vy ako budúce nevesty mi dáte za pravdu, že už teraz je možno neskoro. Ak Vás v tomto roku čaká deň D, tak je tento článok určený práve pre Vás – možno si v ňom nájdete to svoje vysnívané.Svadobná výzdoba patrí k tým najdôležitejším krokom pri plánovaní svadby. Nenechajte preto nič na náhodu a inšpirujte sa novinkami, ktoré rok 2017 prináša. Ten by sa mal niesť v znamení jednoduchosti a pomyslenej ľahkosti.

Viac
07. Feb 2017

Túto kuchynskú pomôcku dokážeme využiť aj úplne inak ako pečením!

Čo by ste povedali na to, že takú formu na muffiny vieme využiť aj inak ako pečením? Dá sa tomu len ťažko veriť... My vám ponúkame zopár nápadov ako sa to dá efektne a hlavne originálne.  wink

Viac
30. Dec 2016

Vianočné večierky 2016

Firemné večierky sú dnes bežnou súčasťou internej firemnej komunikácie. Tradícia vianočných večierkov tu  bola už aj pred novembrom '89. Ľudia na konci roka majú príjemnú ľudskú potrebu stretnúť sa. Ide o to, aby sa firma poďakovala zamestnancom a dala tak najavo istú úctu k ich práci aj inak ako len peniazmi. My Vám, našim klientom ĎAKUJEME za každý Vianočný večierok, ktorý sme mohli pre Vás pripraviť! Tešíme sa na ďalší rok a veríme, že si opäť vyberiete NÁS.

Viac
28. Dec 2016

Takto sa oslavuje Nový rok vo svete!

Oslavy Nového roka patria k tým najväčším na svete. My sa síce držíme pomyslenej klasiky v podobe strieľajúceho šampanského a ohňostrojov, ale v niektorých kútoch sveta vedia ako ho osláviť oveľa originálnejšie. Ak sa rozhodnete tráviť Silvester a Nový rok niekde v zahraničí, nebuďte prekvapení ak uvidíte lietať nábytok von oknom či hromadne bozkávajúcich sa ľudí. laugh

Viac
26. Dec 2016

Športovec roka 2016

Akadémia športu každoročne vyhlasuje najlepších športovcov za uplynulý rok. Dňa 22.12.2016 sa v priestoroch nového SND konalo odovzdávanie cien pri príležitosti Športovec roka 2016 a my sme mali tú česť byť pri tom. Bola to pre nás obrovská pocta a skúsenosť obsluhovať našich najlepších športovctov. Na stole nechýbali studené misy, teplé jedlá či dezerty. Po celý večer vládla príjemná atmosféra a pochvál na naše občerstvenie a profesionalitu bolo neúrekom. Vždy nás teší, keď našim hosťom chutí a prídu si na to "svoje".

Pre nás to bol skvelý večer a sme naozaj vďační, že sme mohli byť súčasťou  takejto významnej udalosti. 

Viac
23. Dec 2016

Výber vín, ktoré pozdvihnú lahodnú chuť prímorských jedál

K dobrému jedlu patrí samozrejme aj dobré vínko. Pri výbere vhodného vína neexistuje nejaké univerzálne pravidlo, podľa ktorého by sme sa mali riadiť - zvyčajne sa necháme unášať chuťou, pretože tá je rozhodujúca, v iných prípadoch si radšej necháme poradiť. Dnes poradíme my vám, našim čitateľom, ktoré vína sú viac ako dobrou voľbou k prímorským jedlám, napríklad aj k takej vianočnej bouillabaisse.

Viac
22. Dec 2016

Vianočná „Bouillabaisse“

Bouillabaisse (čítame „bujabéza“) je obľúbená provensálska polievka, ktorú si zamilujú najmä milovníci rýb a morských plodov. Korene tejto pochúťky siahajú do mesta Marseille, keď si námorníci chceli v prístave uvariť niečo pod zub. Polievku pripravovali z rýb, ktoré mali príliš veľa kostí a nemohli ich podávať v reštauráciách. Uvarili ju v kotlíku s morskou vodou a ochutili ju feniklom a cesnakom.  Postupne sa príprava polievky menila a preto je ťažké určiť, ktorý z receptov je ten pôvodný. Niektoré reštaurácie sa o jej pôvode dokonca doťahujú. My vám ponúkame jedinečný recept na jej prípravu.

Viac
19. Dec 2016

Vianočné cukrovinky extra rýchlo a jednoducho

Vianoce sú najkrajším dňom v roku. Pre gazdinky sú na druhú stranu aj trochu stresujúce. Každá z nás vie prečo – najviac času totiž strávime v spoločnosti so sporákom alebo rúrou na pečenie. Vianočné cukrovinky však nemusíte vypekať 2 týždne dopredu a vymýšľať plán čo skôr piecť. Jednoduché, chutné a hlavne zdravé občerstvenie môžete pripraviť za pár minút a nemusíte mať žiadne výčitky, že priberiete viac ako by ste chceli. Na záver pridávam aj pár tipov ako si aj z tých klasických receptov urobiť zdravšie varianty. 

Viac
13. Dec 2016

Handmade vianočné pohľadnice

Chceli by ste poslať rodine originálne vianočné prianie? Nechajte sa inšpirovať týmito nápadmi a vložte do tvorby kúsok seba. Zaručene potešia vašich blízkych a svojou nevšednosťou si zaslúžia aj čestné miesto. Tak poďme na to... wink

Viac
02. Dec 2016

Vianočné trendy na tento rok

Vianoce sú tým najočakávanejším a najkrajším dňom v roku. Rok čo rok sa tešíme na príjemnú atmosféru v kruhu našich blízkych. Najkrajším okamihom Vianoc je sledovať radosť v očiach našich blízkych a my si potom želáme, aby takéto chvíle nikdy nepominuli. Rok čo rok sa na Vianoce patrične pripravujeme. Dávame si záležať na výzdobe, prestieraní a najmä na štedrovečernom menu. Ak už spomíname výzdobu a prestieranie - existuje miesto, na ktorom dizajnéri predstavujú návšetvníkom najmodernejšie kúsky dekorácií a stolovania. Aké sú tie na rok 2016 sa dozviete v našom článku, v ktorom nájdete aj menšiu galériu. 

Viac
23. Nov 2016

Divinové consommé so srnčími haluškami

Ponúkame vám jedinečný recept na divinové consommé, ktoré si v pár jednoduchých krokoch priprávite v pohodlí domova. Pre tých, ktorým nie je názov consommé príliš známy - francúzsky výraz consommé označuje tradičný vývar z kostí. Môžete ho obohatiť o zeleninu nakrájanú na tenké prúžky, alebo napríklad aj výbornýmu srnčími haluškami. Dobrú chuť! 

Viac
22. Nov 2016

Interview o vínach s Corner & Co

Miroslav Balla, Corner & Co   

Mladý milovník vína a dobrého jedla, pracujúci ako someliér. Skúsenosti čerpal v známych reštauráciách a winebaroch ako Elesko wine park restaurant alebo Winter wine club. Dnes pôsobí ako someliér a barista v spoločnosti Corner & Co a Wineplanet. Je absolventom mnohých odborných kurzov. V roku 2009 a 2010 sa stal víťazom juniorských somelierských súťaží organizovaných ASSR.

Viac
16. Nov 2016

Aj Sharkam je reactive

Počas 26. - 28. októbra 2016 sa konala významná konferencia za účasti zástupcov svetovej špičky inovátorov z oblasti mobilných a webových riešení a my sme boli pri tom.

Viac
13. Nov 2016

Medziparlamentná konferencia o stabilite, hospodárskej koordinácii a riadení v EÚ

V dňoch 16. až 18. októbra 2016 sa v priestoroch Bratislavského hradu v rámci parlamentnej dimenzie historicky prvého slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie uskutočnila Medziparlamentná konferencia o stabilite, hospodárskej koordinácii a riadení v Európskej únii. Konferencia, ktorú organizovala Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky, sa oficiálne začala v pondelok 17. októbra o 9:00 stretnutím politických skupín v priestoroch Bratislavského hradu. Catering nezastrešoval nik iný ako Sharkam..

Zvolili sme bufetovú formu cateringu, aby si mohli hostia pochutnať na jedlách rôzneho druhu.  Podávali sme špeciality ako  „Hovädzí Tafelspitz  so zemiakovými roesty a krémovým špenátom“ alebo „Kuracie prsia s omáčkou z hrubozrnnej horčice a maslovou ryžou s jesennou zeleninou“ a mnohé iné. Ako sladkú bodku na záver sme pripravili pre hostí 4 druhy dezertov, po ktorých sa len tak „zaprášilo“. 

Viac
08. Nov 2016

BBQ catering – všetko pre váš večierok

Naplánovať a pripraviť večierok, posedenie či gril párty pre rodinu, priateľov alebo kolegov dá niekedy poriadne zabrať. Nemusíte si lámať hlavu nad tým, ako zvládnete byť naraz kuchárom, čašníkom a zabávačom.. Všetky svoje požiadavky a starosti vložte do rúk tímu profesionálov, ktorí zabezpečia hladký priebeh počas celej akcie a vy si budete môcť užívať deň na plný úväzok. Nesnažíme sa stať najväčšou cateringovou spoločnosťou so zameraním na každodennú prípravu jedál, naším cieľom je kvalita všetkých produktov a služieb. Ku každému klientovi a hosťovi pristupujeme ako k VIP klientele, pretože našou prioritou je vaša spokojnosť.

Viac
27. Oct 2016

Halloweenske pochúťky, ktoré vám vyrazia dych

Halloween sa pomaly blíži a ak sa chystáte urobiť menšiu párty len nenachádzate dostatočnú inšpiráciu na tématické občerstvenie, ponúkame vám pár dokonalých ukážok, ktoré stoja za to. Zažente nudu, vymeňte chlebíčky za niečo pestrejšie a uvítajte svojich hostí ako sa na Halloween patrí.

Viac
19. Oct 2016

Domáca horúca čokoláda - zahreje a pohladí dušu

Dospelý – nedospelý,  každý z nás si rád pochutí na niečom sladkom. V takýchto upršaných dňoch siahneme radšej po šálke niečoho horúceho, nehovoriac o teplej deke, spod ktorej by sme najradšej už nikdy nevyliezli. Prečo nie? Na jeseň je to priam nevyhnutné a čo je na tom najlepšie – môžeme si to dopriať úplne bez výčitiek. Ak sa vám nechce vystrčiť čo i len prst z domu, máme pre vás recept na domácu horúcu čokoládu, ktorú si jednoducho zamilujete.

Viac
10. Oct 2016

Jesenné dekorácie rýchlo a jednoducho

Príroda je momentálne odetá v pestrofarebnom šate so zlatistými odleskami pripomínajúce posledné slnečné lúče. Jeseň vnímame skôr melancholicky než pozitívne a pritom je plná nevyčerpateľnej inšpirácie a veľkým množstvom nápadov na dekorácie, ktoré môžeme využiť na spestrenie a zútulnenie nášho domova. 

Dekorácie si môžete vyrobiť aj vy sami - zapojiť tak svoju fantáziu a vytvoriť dekorácie, ktoré  majú svoj príbeh a dušu. Všetko čo sa tvári nevýrazne a bežne môžete premeniť na niečo zaujímavé a krásne. Vniesť do domova kúsok prírody a seba má oveľa väčšie čaro než kúpiť hotové dekorácie v nákupnom centre. Ak aj vy patríte k skupinke ľudí „NEVIEM ČO SO SEBOU“, tak pre vás budú tieto jednoduché a rýchle DIY (do it yourself) nápady ako stvorené.

Viac
26. Sep 2016

Trendy v stolovaní na rok 2016

Je viac ako nad slnko jasné, že trendy sa menia aj pri stolovaní. Už nie sme obmedzení tak, ako to bývalo ešte dávno. V podstate môžeme použiť čokoľvek čo sa nám zapáči a vďaka tomu vyčarovať stolovanie na vyššej úrovni. Máte radi more? Zvoľte námornícky štýl.. Môžete použiť kamienky, morské hviezdice, mušle - jednoducho si pripomeňte obdobie, na ktoré máte pekné spomienky...

Viac
22. Sep 2016

Grilovaná polenta so slivkovým chutney

Nie je veľkým zvykom pripravovať polentu na sladký spôsob, ale sami nevieme o čo vlastne prichádzame. Poznáte trhanec? Je to akoby hrubá palacinka roztrhaná na menšie kúsky a práve tento recept je mu veľmi podobný a taký jednoduchý, že sa po tejto pochúťke len tak zapráši.

Viac
16. Sep 2016

Oslávili sme 20te Výročie spolu s TV Markíza


Televízia Markíza oslavovala 31.8.2016 20. výročie svojho založenia. My sme mali tú česť byť pri tom a v bratislavskej INCHEBE sme odcaterovali 950 hostí. Všetky osobnosti z televízie si pozvali svojich hostí a spoločne si pochutnávali na ochutnávke svetových a zároveň najchutnejších syrov a nárezov z celého sveta. Príjemná atmosféra, ktorá sa niesla počas celej akcie urobila radosť nielen nám, ale aj všetkým pozvaným – tí si tento deň užili s úsmevom na tvári, ktorý naznačoval ich nesmiernu spokojnosť.

Viac
14. Sep 2016

Počuli ste už o NEUROGASTRONÓMII?

Okrem atraktívnej vône jedla, ktorá nás vábi, aby sme sa doň zakusli – vnímame jedlo aj očami. Človek vníma jedlo veľmi intenzívne ale zároveň povrchne. „Toto predsa nemôže chutiť ani dobre, veď sa pozri ako to vyzerá..“ Budete sa síce čudovať, ale naozaj na človeka vplýva nielen estetika, vďaka ktorej jedlo hrá svoju rolu na tanieri (a že patrí k tým hlavným). Čo však ešte človeka dokáže ovplyvniť pri konzumácii pokrmov? 

Viac
11. Sep 2016

Svadby, svadby a samé svadby...

Celé leto sa nieslo v znamení svadieb a každá svadba bola niečím výnimočná. Bolo to pre nás náročné obdobie, ktoré sme však zvládli na jednotku. Síce bolo namáhavé zorganizovať cez víkend viac ako tri svadby, môžeme povedať, že si to hostia užili naplno a bez zbytočného stresu. Počas celého tohtoročného leta sme nemali ani jeden víkend voľný. Striedali sme počty hostí, diferencovalo sa miesto konania a v neposlednom rade sme prestriedali niekoľko svadobných menu. Takmer pri každej svadbe sa vyskytnú menšie „mušky“, ktoré je potrebné dostať pod kontrolu a vďaka nášmu skvelému tímu bol priebeh svadieb úplne hladký.

Inšpirácie pre svadbu ušitú priamo na vašu mieru vám pomôže sprocesovať naša kolegynka Dáška Kostelná.

tel: +421 905 358 442     Mail: dasa.kostelna@sharkam.sk

Viac
08. Sep 2016

Hokkaido tekvica tak ako ju nepoznáme

Pomaly sa blíži koniec leta a September hlási nástup žiakov do škôl po dvojmesačnom oddychu a leňošení. Horúce letné rána sa už pomaly ochladzujú zatiaľ čo poobede ukazuje teplomer 30°C. Sezóna tekvíc začína v Auguste a končí v prvej polovici Novembra. Takže teraz je vhodná doba na jej zúčitkovanie. Veľmi obľúbeným druhom je Hokkaido (pochádza z Japonska), ktorá má nezameniteľnú maslovú chuť a sýtu oranžovú farbu. Je veľmi jemnou a neutrálnou surovinou, ktorú môžeme spracovať na X spôsobov či už ako polievku, alebo prívarok. Ale čo tak cheesecake?

Viac
05. Sep 2016

NRSR - Národná rada Slovenskej republiky

Na Bratislavskom hrade sa 2 - 4. septembra konala Medziparlamentná konferencia v oblasti spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky s cieľom zabezpečiť plnú informovanosť národných parlamentov a Európskeho parlamentu pri vykonávaní ich úloh súvisiacich s touto agendou.

Catering pre túto udalosť nezastrešoval nik iný ako Sharkam catering, ktorého tím sa postaral o príjemnú atmosféru. Pohostenie bolo bohaté – každý si mohol vybrať to na čo má najväčšiu chuť a na dezertoch si pochutnal každý hosť. Počas 3 dní sme stihli odservisovať coffe break, obed a servírovanú večeru. A to všetko na úrovni Royalty catering.

Viac
30. Aug 2016

Hranolky, ktoré sa oplatí vyskúšať!

Hranolky nepatria medzi zdravé jedlá, preto sa snažíme im vyhýbať. Jednak kvôli vysokému množstvu tukov, ktoré sa nám v tele nahromadia a druhak kvôli vysokému obsahu energetických hodnôt. Existuje však spôsob ako si hranolky vychutnať bez zbytočných výčitiek a my vám s radosťou dáme TIP ako na to. 

Kaleráb trošku zaostáva medzi ostatnou zeleninou a takmer naň zabúdame. Niet sa čomu čudovať, pretože nepoznáme veľa možností ako ho využiť. Čo tak si z neho pripraviť hranolky, ktoré sú pre naše telo oveľa zdravším variantom a navyše výborne chutia? Kaleráb je zdrojom fosforu, vitamínu B6 a C, vápnika, horčíka, draslíka a vlákniny. Obsahuje látky, ktoré pôsobia proti prostate a rakovine hrubého čreva. Tento recept je extra jednoduchý, rýchly a hlavne chutný. 

Viac
25. Aug 2016

Ako rozoznať pravé šampanské?

Bublinky sú symbolom osláv a čo nám prvé napadne pri tomto slove? Šampanské. Áno, šampanské je najčastejším prípitkom. Vieme, že to nie je to pravé ale tento názov používame hovorovo. Medzi šampanským a sektom sú rozdiely, o ktorých je dobré niečo vedieť. Ak sa náhodou dostanete do tých „lepších“ reštaurácií a objednáte si šampanské, nebuďte prekvapení keď vám na účte zasvieti trojciferná suma. Dom Pérignon nestojí to čo Hubert, a ani toľko čo bednička Hubertu. 

Viac
18. Aug 2016

Čo hovorí história o vzniku Cateringu?

Prečo a ako vznikol catering? Poznáte odpoveď na túto otázku? My áno. Catering sa vyvíjal pomaly a postupne až kým nenabral ten správny smer, ktorým sa dnes uberá. Poďte sa s nami preniesť do dávnych čias a zistiť niečo o čom ste možno ani netušili.  

Viac
11. Aug 2016

Svadobné trendy 2016 – CATERING

Tak ako ide móda s dobou tak je to aj s cateringom – a svadby nie sú žiadnou výnimkou. Tie časy, kedy sa konali svadby výlučne na tradičných miestach s klasickou hostinou, svadobnou tortou s jedným vzorom a domácimi zákuskami (typu: punčové rezy, krémeše, veterníky...) sú už dávno preč. Dnes sa môžeme stretnúť s požiadavkami najrozličnejšieho druhu. Veľkým hitom sú svadby na zámkoch, kaštieľoch, či v prírodnom prostredí, alebo v slávnostnom stane. Dokonca sa môže aj samotný obrad odohrať vonku, pričom catering zohráva významnú rolu. S tým má Sharkam bohaté skúsenosti.    

Viac
04. Aug 2016

Svet kávy

Každý z nás vie, čo je káva. Vieme si predstaviť jej diabolskú čiernu farbu, výraznú a prenikavú vôňu pražených zrniek, ktorá prebúdza naše zmysly a vytiahne nás z postele. Niektorí ju milujú, iným nie je veľmi po chuti a preto siahajú radšej po čaji. Milovníci kávy si ju dokážu vychutnať nielen jedným zmyslom ale rovno piatimi, preto poskytuje 5-násobný zážitok.

A viete si predstaviť ochutnávku káv z rôznych kútov sveta od Sharkamu? MY ÁNO. 

Viac
18. Jul 2016

Národné jedla z rôznych kútov sveta

Našim typickým slovenským jedlom sú jednoznačne bryndzové halušky. Každý štát má svoje národné špeciality, ale aké? Pre nás sú už spomínané halušky akýmsi kultúrnym dedičstvom a spolu s jazykom a zvykmi sa tradujú z pokolenia na pokolenie. Niekedy je jedlo také špecifické, že dokáže presne charakterizovať krajinu, pre ktoré je typickým. Napríklad české knedlo-vepřo-zelo je nedomysliteľne českou klasikou a práve túto špecialitu si zvykneme pripravovať aj my sami. Tradičný boršč je pre Rusko niečo ako pre nás kapustnica. Vraj kto neochutnal maďarský guláš alebo Halászlé akoby nikdy nepoznal čaro maďarskej kuchyne. 

Viac
30. Jun 2016

Polievky nemusia byť vždy horúce a zeleninové

Už odmalička sme zvyknutí, že polievka je základ obeda, pretože je prvým teplým jedlom dňa. Vývar, paradajková či krémové verzie polievok vždy chutia najlepšie horúce. Poznáme však o niečo chladnejšie polievky, ktoré nemusia mať práve zeleninový základ. Reč je o studených a ovocných polievkach. 

Viac
15. Jun 2016

Poklady v podobe šperkov a obrazov poznáme. Ale čo tak syr?

Zvyčajne medzi poklady a drahocennosti automaticky zaraďujeme šperky, zlato, diamanty. V gastronómii pojem drahocennosť nadobúda úplne iný význam a rozmer. Vína a destiláty, koreniny a suroviny – to sú naše poklady. Výroba kvalitného syru je časovo náročný proces, pretože správne a dostatočné prezretie syru trvá niekoľko mesiacov a tie najdrahšie niekoľko rokov. Tým, že syr dozrieva, mení svoju farbu a čo je najdôležitejšie – CHUŤ. Rebríček sme zostavovali od posledného piateho miesta až po víťaza spomedzi najdrahších syrov.

Viac
07. Jun 2016

Studená jahodová polievka s kvapkou vodky

Leto je už za dverami a sezóna jahôd práve zažíva svoj vrchol, my Vám ukážeme ako môžete okrem klasických spôsobov spracovania jahôd, ochutnať Vaše obľúbené ovocie po novom. Všetko čo budete potrebovať sú kvalitné čerstvé jahody buď z Vašej záhradky alebo z Vašej obľúbenej farmy či predajcu na trhu. 

Viac
03. Jun 2016

Víno PURUS

Za prozaickým latinským názvom, ktorý si za svoj vybralo známe rodinné vinárstvo z Modry, sa skrýva milý dvojzmysel. „Čisté“ vinárstvo rodiny Čistých reprezentuje okrem iného čestný prístup k pestovaniu hrozna a výrobe tzv. teroárnych vín. 

Viac
31. May 2016

Sharkam v pohybe

Prezentácia spoločnosti Sharkam už aj vo forme krátkeho videa, ktoré si môžete pozrieť v pokračovaní článku. Pozrieť si môžete aj zopár fotografií z natáčania v našej galérii.

Viac
24. May 2016

Grilovačka od Sharkamu

Leto je za rohom a my už vieme, čo to pre nás znamená. Slniečko Vás láka von - ísť do prírody, alebo si vychutnať dobré jedlo v dobrej spoločnosti. Najobľúbenejšie sú letné grilovačky, či už s rodinou alebo priateľmi. Jedlo a zážitky spájajú ľudí, ale čo tak aby bolo samotné jedlo zážitkom? Toto a ešte viac Vám Sharkam dokáže zabezpečiť. 

Viac
15. Apr 2016

Culinary Days Bratislava 2016 - špargľové dni

Už tradične sa koncom apríla  budú konať Bratislava Culinary Days, street food podujatie v duchu znamenitých špecialít. Culinary Days je séria kulinárskych podujatí určená pre jej obyvateľov, návštevníkov a všetkých gurmánov....

Viac
05. Apr 2016

Večera v stane

Zorganizovať a naservírovať večeru nie je veľký problém. Vybrať si netradičné miesto pre túto večeru, tiež nie. Avšak! Postaviť stan v strede opusteného poľa na kopci a v ňom pohostiť 15 ľudí to už je výzva aj pre šéfkuchára...

Viac
01. Apr 2016

Polievka z medvedieho cesnaku

Zopár surovín z ktorých sa dá vyčarovať zdravá polievka charakteristickej chuti... Celý recept nájdete v pokračovaní článku.

Viac
17. Mar 2016

Medvedí cesnak - zdravý poklad z prírody

Jar nám  začína! Okolitá príroda sa pomaličky prebúdza, zdravie máme na dosah. Divý cesnak je obľúbenou pochúťkou medveďov, podľa ktorých aj získal svoj ľudový názov. Medvede divý cesnak konzumujú po dlhom zimnom spánku a tak si detoxikujú žalúdok, črevá a svoju krv.  Účinky tejto liečivej bylinky však nemusí využívať len divá zver. Medvedí cesnak má výraznú chuť a je vhodný do množstva receptov...

Viac
01. Mar 2016

zaujímavé korenie

Šafrán, získavaný z rastliny "šafrán pravý" patrí medzi najdrahšie koreniny na svete. 1kg tejto zmesi stojí v priemere až 10,000 dolárov a preto sa mu hovorí aj "červené zlato"...

Viac
12. Feb 2016

Miso polievka - recept

Miso polievka je veľmi výživná polievka, ktorá sa teší obľube už aj na Slovensku. Jej pôvod nájdeme v Japonsku. Názov ale aj surovinový základ tvorí takzvané miso -fermentovaný výrobok zo sóje, ktorý  je jednou z  najdelíkatnejších a zároveň najzdravších potravín na svete. Miso polievka je doslova polievka pre dušu, má podobne priaznivé účinky na ľudský organizmus ako slepačí vývar. 

Viac
10. Feb 2016

10 tipov ako zvládnuť ples (stres)

Sezóna plesov práve prebieha v plnom prúde. Lesk trblietok, pôvab bubliniek v šampanskom, koketné pohľady, nádherné róby a nezabudnuteľné vône parfémov. Ak chcete s nami zostať v kontakte a odoberať novinky, nielen o našom catteringu, ale aj zo sveta celosvetovej gastronómie nezabudnite prihlásiť do odoberania nášho newslettera.

Viac
01. Jan 2016

Kapustnica vás nebaví? Skúste niečo exotické

Túžite prevoňať svoju kuchyňu novým nádychom nepoznaného? Rozhrejte sviatočné obdobie exotickou polievkou z kokosu a morských plodov. Prinášame vám riadnu dávku sviežosti, ktorú hravo zvládnete trebárs aj za 20 minút...

Viac
22. Dec 2015

Športovec roka 2015

22. decembra, sme si dali posledný krát v tomto roku aj my "Beh na dlhé trate" so Športovcom roka.

Za celý december sme toho na akciách "nabehali" na tisíce kilometrov. Sme preto veľmi radi, že za ukončením sezóny stojí práve tento krásny event v novom Slovenskom národnom divadle, ktorý ukončil našu sezónu pre rok 2015. 

Viac
11. Dec 2015

3 Veľké EVENTY 1 ťažký DEŇ aj NOC

Akceptovali sme "hodenú rukavicu" ! Zobrali sme si na plecia 3 veľké eventy a ešte k tomu sa naši klienti rozhodli, že by radi mali Vianočné večierky ešte aj v jeden večer!

Preto nás nesmierne teší, že sme to zvládli tak ako vždy...

Viac
01. Dec 2015

Tenisová exhibícia 2015

Aj v roku 2015 sme pohostili Tenisových šampiónov...

NTC sa 1.12. 2015 premenilo na bojisko pre tenisových šampiónov a hľadisko pre tenisových fanúšikov. 650 hostí si na afterparty prišlo na svoje. Načo o tom hovoriť, ked si to môžete rovno pozrieť...

Viac
12. Nov 2015

"A little party never killed nobody..."

Párty v štýle Great Gatsbyho v nádhernom prostredí Wiegerovej vily?

Viac
10. Nov 2015

Ochutnajte s nami Jeseň!

Pripravte si doma netradičnú večeru z diviny - jelenie ragú s bylinkovým pappardelle. Prezradíme Vám recept ako na to. 

Viac
20. Oct 2015

Catering - All exclusive ...

Ochutnávka hľuzovky, homára či vín z Malokarpatskej oblasti? 

Viac
19. Sep 2015

Promoland pre Intercars a Sharkam catering vo vlakovom vagóne s nimi ...

Promoland pre Intercars a Sharkam catering vo vlakovom vagóne s nimi ...

4 zastávky a cieľ cesty?

Varšava!

Catering v hoteli, múzeu, galérií už poznáte. Ale čo tak catering vo vlaku? My sme ho zažili, organizovali, jednoducho obslúžili sme vlakové vozne, vyplnili sme ich dosýta a pritom sme sa stihli odviesť až do Varšavy.

 

Viac
18. Sep 2015

Opel -

Každý deň, v tú istú hodinu od pondelka do piatku sa galéria Danubiana mení na kvalitnú reštauráciu, ktorá odservíruje večeru pre 70 hostí.  

Viac
09. Nov 2014

Wine & Dine

Sharkam catering uvádza

WINE & DINE vo Wiegrovej vile

Zažite snúbenie rustikálnej elegancie s kulinárskym zážitkom by Sharkam Catering a vínami od popredných slovenských vinárov.

Romantický priestor Wiegrovej vily  poskytuje ideálnu kulisu pre spoločenské podujatia a firemné večierky  do 180 hostí so sezónnymi  delikatesami z našich lesov a vinohradov:

Trio praliniek z husacej pečene na domácej brioške s hruškovým chutney           

Pečená prepelica s brusnicovou plnkou, zemiakovo-tekvicový gratin a pečená balsamico cvikla

Gaštanové suflé s černicami

 

Viac
29. Oct 2014

Aj my sme v televízií...

Rozhodli sme sa propagovať štýlom Nám vlastným, a to prostredníctvom Našich skutočných zamestnancov, ktorých môžte vdieť Aj na svojom evente. Video našej práce nájdete tu.

Viac
15. Oct 2014

Súboj tenisových rivalov

NTC hostilo tenisové legendy a Sharkam Catering bol pri tom. 

Hosťami 7. ročníka tenisovej exhibície boli výnimočné legendy tohto športu. Diváci videli skvelý tenis v podaní Johna McEnroea a Ivana Lendla i komediálne kúsky, ktoré predviedli šoumeni Mansour Bahrami a Peter McNamara. Nechýbal ani slávnostný raut, ktorý sme mali tú česť caterovať. Pre 700 hostí a 50-člennú VIP zónu sme pripravili buffet s tradičnou prešporskou kuchyňou a sezónnymi surovinami. Fotky z akcie nájdete tu.

Viac
09. Oct 2014

Prasa od hlavy po päty

Od 9. do 11. októbra na Primaciálnom námestí rozvoniavali špeciality zabíjačkovej kuchyne na poslednom tohtoročnom street food podujatí série Culinary Days.

„Túto tému sme zvolili aj preto, lebo sme chceli vzdať hold tradičnému mäsiarskemu remeslu, ktoré malo a verím, že ešte stále má svoje miesto v našej regionálnej gastronómii. Bratislavu navštevuje aj veľa turistov, ktorí možno niečo podobné nikdy nemali šancu ochutnať.“, hovorí Andrej Bruna, šéfkuchár spoločnosti Sharkam. 

Viac
27. Aug 2013

Vyhrali sme Nissan!

Skoro celé leto prebiehal na Inchebe jeden z najväčších promo eventov v histórii Bratislavy pod značkou Nissan. Viac ako šesť týždňov za sebou sme caterovali 3-4 akcie denne o 140-500 hosťoch. Sme radi, že sme túto výzvu prijali, aj keď sme si museli siahnuť na dno svojich síl. Video z eventu aj s vyjadreniami klienta nájdete na Vimeo.

Viac
14. Jun 2013

Dvadsiatka prezidentov pri jednom stole

Sme jedným z mála catererov na trhu, ktorí sa venujú protokolárnemu cateringu. Prezidentský banket počas bratislavského summitu bol však absolútnou raritou. Dvadsať prezidentov za „jedným stolom“ sa len tak nevidí. V praxi to vlastne znamená dvadsať VIP stolov so všetkými nuansami servisu, ktoré k tomu patria. Predstavte si situáciu, že ste star fotograf a máte fotiť naraz dvadsať supermodeliek. Ani jednu nemôžete uprednostniť a zároveň každá vyžaduje maximálny priestor. Asi tak sme sa cítili my počas príprav a realizácie. TU nájdete aj krátke video z Reduty.

Viac
© 2014 Sharkam VIP Catering s.r.o.